ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У селищі Гродівка на Донбасі відновлено прийом українських ефірних каналів

19.08.2016, 14:04

У селищі Гродівка Донецької області відновлено прийом українських ефірних каналів. Про це повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики.

За інформацією міністерства, не працює лише цифрове телебачення “Т2”, яке зафункціонує після відновлення телевежі на Карачуні.

“В той момент, коли окупанти захопили Донецьку телевежу, а план МІП щодо переналаштування інших існуючих телевеж ще не запрацював, місцеві жителі масово закупили супутникові антени”, - відмітив радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець.

“Жителі розповідають, що на звичайну антену приймають безліч і своїх, і ворожих каналів, тож інформаційного дефіциту немає, але багато хто, коли український сигнал тимчасово зник, почав використовувати супутникове ТБ”, - повідомляє МІП.

В міністерстві зазначають, що на сьогодні на Карачуні встановлено 8 секцій телевежі, висота якої вже майже 50 м. Залишилося встановити ще 16 секцій.

Як повідомляв ІМІ, телевежа на горі Карачун була однією з найбільших у Донецькій області, вона мала висоту близько 200 метрів, на ній були розташовані передавачі Концерну РРТ, а також приватних телекомпаній і радіостанцій. Мовлення з телевежі покривало Краматорськ і Слов'янськ, а також низку менших населених пунктів на півночі Донецької області. Мовлення було вимкнено ще з травня 2014 року, оскільки відтоді постійно точилися бої за гору Карачун між проросійськими бойовиками та українськими військами.

У квітні 2015 року на горі Карачун розпочалися роботи з відновлення українського телеефіру.

Liked the article?
Help us be even more cool!