ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Саудівській Аравії жінку засудили до 45 років ув’язнення за пости в соцмережі

01.09.2022, 12:12
Фото – dawnmena.org
Фото – dawnmena.org

Влада Саудівської Аравії засудила Нуру бінт Саїд аль-Кахтані до 45 років ув’язнення після того, як спеціалізований кримінальний суд визнав її винною в “порушенні громадського порядку за допомогою соціальних медіа” відповідно до законів про боротьбу з тероризмом і про боротьбу з кіберзлочинністю. 

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на правозахисну організацію Democracy for the Arab World Now (DAWN).

“45-річний вирок аль-Кахтані, вочевидь, лише за те, що вона просто оприлюднила свою думку, показує, що влада Саудівської Аравії має намір карати навіть найм’якшу критику з боку своїх громадян”, – сказав директор з досліджень регіону Перської затоки в DAWN Абдулла Алауд.

Відповідно до судового документа та інформації, отриманої DAWN, Апеляційна палата Спеціалізованого кримінального суду ухвалила вирок проти аль-Кахтані в серпні, ймовірно протягом останнього тижня, за “розрив соціальної тканини в Королівстві” шляхом критики саудівських правителів і за “виготовлення та зберігання матеріалів, що зазіхають на громадський порядок та релігійні цінності”.

Це рішення було ухвалене після вироку Сальмі аль-Шехаб з Університету Лідса 9 серпня 2022 року. Нагадаємо, що жінка отримала 34 роки ув’язнення за наявність облікового запису у Twitter, ретвіти й стеження за саудівськими дисидентами та правозахисниками. У цій справі Апеляційна палата спеціалізованого кримінального суду збільшила восьмирічне покарання суду нижчої інстанції до 34 років, встановивши, що початковий вирок не забезпечує достатнього “стримування”.

Про Нуру аль-Кахтані відомо набагато менше, адже в документах не згадується ані її вік, ані навіть соцмережа, якою користувалася жінка. ALQST, британська правозахисна група, має інформацію, що вирок Кахтані засновано на твітах жінки. DAWN продовжує розслідувати її справу.

Liked the article?
Help us be even more cool!