ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Саудівській Аравії ув'язнюватимуть на 5 років за сатиру в соцмережах

05.09.2018, 11:50
Фото - GETTY IMAGES

У Саудівській Аравії користувачів інтернету, які поширюють контент, що “підриває громадський порядок”, відтепер можуть карати позбавленням волі на строк до п'яти років і штрафом. Про це 4 вересня повідомила саудівська прокуратура, інформує Інтерфакс-Україна з посиланням на агентство Bloomberg.

“Публікація і поширення контенту через соціальні мережі, який висміює, а також зачіпає і підриває громадський порядок, релігійні цінності і суспільні підвалини, будуть вважатися злочином у сфері кіберпростору”, – повідомила саудівська прокуратура у Твіттері.

Максимальне покарання за подібне правопорушення передбачає до п'яти років позбавлення волі і штраф у розмірі трьох мільйонів ріалів (приблизно $800 тис.), зазначила прокуратура.

Як зауважує агентство, спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман ас-Сауд вживає жорстких заходів щодо критиків уряду. Так, за останній рік у Саудівській Аравії були заарештовані десятки проповідників, представників інтелігенції, бізнесменів і активістів.

Ще у вересні 2017 року саудівська влада видала звернення до підданих країни, в якому закликала повідомляти про активність співвітчизників у соціальних мережах, характер якої може вважатися “терористичним”.

Liked the article?
Help us be even more cool!