ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ризі туристи з Британії зірвали прапор України з будівлі та кинули через паркан

У Ризі (Латвія) туристи з Великої Британії зірвали прапор України та перекинули його через паркан, повідомляє Delfi з посиланням на агентство LETA.

Інцидент стався 2 червня. Опівночі співробітники центру відеоспостереження Ризької муніципальної поліції помітили на відеокамерах у Старій Ризі двох чоловіків. Один з них ніс у руках український прапор. Через деякий час цей прапор вони кинули через паркан та пішли з того місця.

Інформацію про їхні дії співробітники центру відеоспостереження передали екіпажу муніципальної поліції.

За кілька хвилин поліцейські зустріли схожих за описом чоловіків біля Ризького замку. Під час перевірки поліцейські з'ясували, що чоловіки є громадянами Великобританії і раніше вживали алкоголь у Старій Ризі.

Спочатку чоловіки стверджували, що начебто знайшли прапор на землі на вулиці. Втім, потім зізналися, що відламали прапор з фасаду будівлі на бульварі Аспазіяс.

Їх обох муніципальна поліція передала співробітникам Державної поліції для подальших процесуальних дій.

Як повідомляв ІМІ, у квітні в місті Лаппеєнранта (Фінляндія) невідомі двічі за тиждень зрізали український прапор, що розташований біля мерії. 

Вперше вандали обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він упав на землю. Вдруге вони також відрізали мотузки на сусідніх флагштоках, щоб прапор не можна було повісити й туди.

Liked the article?
Help us be even more cool!