ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ризі поруч із Зеленським затримали журналістів російського НТВ без акредитації

17.10.2019, 10:33
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

У Ризі (Латвія) під час урочистостей за участю Президента України Володимира Зеленського поліцейські затримали двох чоловіків з телекамерою та мікрофоном, які не мали жодної акредитації. Про це повідомляє Укрінформ, кореспондент якого став свідком пригоди.

Інцидент стався після урочистої церемонії покладання квітів до пам’ятника Свободи, у якій брали участь Володимир Зеленський та Президент Латвії Егілс Левітс.

Коли Зеленський пішов у натовп поспілкуватися, до нього проштовхнулися двоє чоловіків з телекамерою і мікрофоном, але без жодних логотипів ЗМІ та почали закидати запитаннями: “Що з нормандським форматом?”

До них відразу підійшли поліцейські. Чоловіки, які ставили запитання Президенту України, назвалися журналістами російського телеканалу "НТВ". Водночас у них не було акредитації для висвітлення візиту та скерування від згаданого каналу.

Як з’ясувалося, вони приїхали до Латвії з туристичною візою, що не дозволяє виконувати професійні дії. У відповідь на запитання поліцейських чоловіки сказали, що візу їм робила якась інша фірма і вони “всюди так працюють”. Урешті-решт обох затримали для з’ясування обставин.

Як зазначає інформаційне агентство, “телеоператор НТВ” знімав ще зранку, на початку візиту та зустрічі двох президентів.

Нагадаємо, 16 жовтня Латвію з офіційним візитом відвідали Президент України Володимир Зеленський з дружиною та українська делегація.

Liked the article?
Help us be even more cool!