ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ризі демонтували пам'ятник Пушкіну

30.05.2023, 13:20
Фото - Baiba Kušķe / Latvijas Radio
Фото - Baiba Kušķe / Latvijas Radio

У Ризі (Латвія) 30 травня демонтували пам'ятник російському поетові Олександру Пушкіну, який стояв у парку Кронвалда, повідомляє LSM.lv.

Ризьке агентство пам'яток перемістило скульптуру на склад, щоб пізніше передати її музею Спілки художників, який її зберігатиме.

Рішення про переміщення скульптури прийнято у зв'язку з тим, що у 2009 році Рада зі збереження та розвитку історичного центру Риги та Державна інспекція з охорони пам'яток культури не схвалили її розміщення у парку Кронвалда, рекомендувавши обрати інше місце.

Таким чином, те, що скульптура була встановлена в парку і до цього часу була там, було порушенням нормативних актів. 3 березня 2023 року Рада з пам'ятників Ризької думи висловилася за перенесення скульптури у відповідне місце.

Наприкінці квітня коаліція Ризької думи схвалила ідею, щоб пам'ятник Пушкіну перенесли в інше місце. Депутати вирішили вивчити можливі місця, де монумент згодом можуть поставити, а також висловили намір не зволікати з цим.

Раніше Рада Ризької думи з пам'ятників на початку березня підтримала демонтаж або перенесення шести пам'яток радянського часу, розташованих у межах міста, оскільки вони “прославляють радянський режим”.

Liked the article?
Help us be even more cool!