ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії журналістам заборонили брати участь у мітингах під час роботи

23.12.2020, 16:07
Поліція затримала чоловіка під час акції протесту в Москві, 10 серпня 2019 року. Фото – voanews.com
Поліція затримала чоловіка під час акції протесту в Москві, 10 серпня 2019 року. Фото – voanews.com

Держдума Росії ухвалила 23 грудня в остаточному читанні закон, що уточнює питання організації, підготовки та проведення публічних заходів, зокрема забороняє журналістам брати участь у мітингах під час роботи, повідомляє російський Інтерфакс.

Закон забороняє журналістам під час ведення професіональної діяльності на публічному заході брати безпосередню участь у його проведенні, зокрема “проводити агітацію на підтримку або проти цілей публічного заходу за допомогою розповсюдження листівок, використання плакатів”.

Журналіст не має використовувати під час проведення публічного заходу різну символіку та “інші засоби публічного вираження колективного або індивідуальної думки, а також засоби агітації”.

Після набрання чинності законом журналісту буде заборонено “приховувати відмінний знак (ознаку) представника ЗМІ”.

Закон також вказує, що публічним заходом може бути визнано “об'єднане єдиним задумом і (або) загальною організацією масове одночасне перебування і (або) пересування громадян у громадських місцях, спрямоване на вираження і формування думок, висування вимог з різних питань політичної, економічної, соціальної і культурному житті країни та питань зовнішньої політики”.

Законопроєкт, який вніс депутат Дмитро Вяткін, пройшов 9 грудня перше читання в Держдумі.

Також закон зобов'язує організатора публічного заходу зазначати в повідомленні про його проведення відомості про форми й методи організації санітарного обслуговування акції.

Liked the article?
Help us be even more cool!