ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії журналіст звернувся до правоохоронців через стеження

10.04.2020, 11:11
Фото – pnp.ru
Фото – pnp.ru

Головний редактор російського видання "Проєкт" Роман Баданін подав до правоохоронних органів Москви заяву про стеження, повідомляє "Медіазона".

У своїй заяві журналіст зазначив, що 7 квітня, коли він їхав з підмосковного міста Ногінська до Москви, помітив за собою невідомий автомобіль. Машина прямувала за Баданіним 100 кілометрів.

"Водій машини повторював ті ж маневри, що виконував і я: заїжджав на бензоколонку, звертав у двори, паркувався, намагаючись не привертати до себе уваги. Скло в автомобілі було повністю тоноване, тому не було можливості розгледіти, хто в ній перебував", – розповів Баданін.

Журналіст вважає, що стосовно нього можуть проводитися незаконні оперативно-розшукові заходи, за що передбачено покарання за статтею 286 КК (перевищення посадових повноважень).

Баданін припускає, що приводом для переслідування могла стати його професійна діяльність. Він не знає, який саме матеріал "Проєкту" міг спричинити таку реакцію. Восени журналісти видання розповідали про погрози, стеження і спробу злому їхніх акаунтів після початку роботи над серією матеріалів про російських найманих військових в Африці і на Близькому Сході, які можуть бути пов'язані з бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Крім того, зараз "Проєкт" працює ще над однією "чутливою темою", через яку у співробітників є підстави турбуватися про безпеку авторів. Деталі цієї теми Баданін розкривати не став, пише "Медіазона".

Liked the article?
Help us be even more cool!