ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували сайт ІМІ

04.01.2021, 12:00

Федеральна служба з нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу Генпрокуратури РФ обмежила доступ до сайту Інституту масової інформації на території Росії через новину, яка нібито містить “заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності”.

Відповідне сповіщення надійшло на адресу ІМІ.

Йдеться про новину від 18 серпня 2016 року “У Росії заблокували інтерв’ю Громадського ТБ з представником “Хізб ут-Тахрір”. 

Обмеження доступу до сайту ІМІ Роскомнагляд мотивує тим, що розміщена на сайті інформація була поширена з порушенням закону РФ “Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації”.

“...Інформація, яка поширюється з порушенням закону, а саме: інформація із закликами до ведення екстремістської діяльності. Інформаційно-пропагандистський супровід діяльності організації “Партія ісламського звільнення” (“Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі”), визнаної терористичною рішенням Верховного суду Російської Федерації від 14.02.2003”, – йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

“Інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://imi.org.ua, містить заклики до масових безладів, ведення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, недостовірну суспільно значущу інформацію, поширювану під виглядом достовірних повідомлень”, – йдеться в сповіщенні.

Сайт ІМІ буде заблокований, доки не буде видалено вищевказану новину.

Нагадаємо, у Росії партію “Хізб ут-Тахрір” визнано терористичною і діяльність її заборонено.

Liked the article?
Help us be even more cool!