ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували сайт "Хочу жить", де повідомляється, як окупантам здатися в полон

17.10.2022, 09:00

На території Росії заблокували сайт українського державного проєкту “Хочу жить”, на якому викладено інформацію, як російським військовим безпечно здатися в полон Збройним силам України.

Про це повідомили сам проєкт “Хочу жить” та російський проєкт “Роскомсвобода”.

Доступ до сайту був заблокований 16 жовтня на вимогу генпрокуратури Росії. Рішення про блокування російська генпрокуратура ухвалила ще 11 жовтня.

“Заблокований проєкт був двічі, і обидва рази – генпрокуратурою. Перший раз – по “масці”, коли обмежується доступ до всіх доменів та піддоменів, другий – просто сайт повністю”, – пояснили в “Роскомсвободі”.

Проєкт “Хочу жить” повідомляє, що очікував на подібну реакцію від влади РФ. Саме тому основну інформацію про проєкт, а також інструкції для безпечного здавання в полон публікуватиме на своєму телеграм-каналі “Хочу жить”. Крім того, відкрито доступ до сайту з альтернативної адреси hochuzhyt.com (https://hochuzhyt.com/).

Державний проєкт “Хочу жить” є єдиним центром приймання звернень військовослужбовців зі здавання в полон. Росіянам гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій.

З території Росії користувачі можуть зайти на сайт “Хочу жить” за допомогою VPN або користуватися Telegram-каналом та його ботом. Працюють також цілодобові гарячі лінії +38 066 580 34 98 та +38 093 119 29 84.

Liked the article?
Help us be even more cool!