ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заарештували блогера за підозрою в переданні Україні секретних документів

19.08.2020, 11:25
Фото – скриншот з відео Андрія Пижа
Фото – скриншот з відео Андрія Пижа

У Росії заарештували блогера Андрія Пижа, підозрюваного в незаконному доступі до держтаємниці, зокрема в провезенні до України документів про московське метро.

Про це повідомляє “Медуза” з посиланням на інформагентство ТАСС.

“Його звинувачують у провезенні на територію України даних, пов'язаних з лініями метрополітену в Москві, а також підземними транспортними спорудами мобілізаційного призначення, які охороняються законом і правоохоронними органами РФ. Ці відомості належать до держтаємниці”, – розповіло агентству джерело в правоохоронних органах.

6 серпня Андрія Пижа заарештував Міщанський суд Москви в межах кримінальної справи за пунктом “д” частини 2 статті 283.1 КК РФ (незаконне отримання відомостей, що становлять держтаємницю, поєднане з її поширенням або переміщенням за кордон). Покарання за цією статтею передбачає від трьох до восьми років колонії.

За версією слідства, на флешці, яку Пиж перевіз до України, були знайдені документи, що становлять держтаємницю. 

Адвокат блогера Олексій Хальзев повідомляв, що ці дані “пов'язані з якимось транспортом, але це не має стосунку до військових”. Захисник також додав, що блогер не збирався торгувати цією інформацією. Пиж частково визнав свою провину, стверджує Хальзев.

Андрій Пиж має громадянство Росії і України, веде YouTube-канал urbanturizm, у якому викладає ролики з промислових об'єктів, зокрема закритих. На його блог підписані 799 тисяч осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!