ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії за правду про дії російської армії конфісковуватимуть майно

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про конфіскацію майна в засуджених за поширення так  званих “фейків” про російську армію та інші передбачені кримінальним кодексом держави-агресорки злочини.

Відповідний указ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації, повідомляє російська служба Радіо Свобода. 

Тепер влада зможе конфіскувати “гроші, цінності та інше майно”, якщо вони використовувались або призначалися для “діяльності, спрямованої проти безпеки Російської Федерації”.

У законі перелічується низка статей, у засуджених за якими можуть конфіскувати майно. Серед них поширення так званих “фейків” про російську армію, дезертирство, невиконання наказу, участь у небажаній організації, а також “публічні заклики, спрямовані проти безпеки держави”.

Як зауважує видання, більшість цих статей було додано до кримінального кодексу або посилено після російського вторгнення в Україну. Водночас кримінальний кодекс передбачає, що конфісковано може бути лише майно, одержане внаслідок скоєння злочину або використовуване для його скоєння.

Фейками російські суди визнають повідомлення про війну в Україні, які не збігаються з версією міноборони РФ.

За підрахунками ОВД-Інфо, справи за антивоєнну позицію в Росії порушили як мінімум щодо 830 осіб, зокрема проти не менш ніж 250 – за статтею про “фейки” про російську армію.

Законопроєкт було внесено до Держдуми 22 січня, а 31 січня одноголосно ухвалено. 7 лютого він був схвалений Радою Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!