ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії визнали “небажаним” телеканал "Белсат"

Фото – Белсат

Генеральна прокуратура Росії визнала “небажаною” польську організацію Belsat (телеканал “Белсат”). Про це повідомляє “Настоящее время” з посиланням на російську генпрокуратуру.

У прокуратурі вважають, що телеканал транслював для російської та білоруської аудиторії “вигідні Заходу шаблони” та створював “нібито неупереджені та незалежні матеріали, проте насправді заповнював інформпростір брехливими сюжетами про необґрунтовану агресію проти України, нелегітимність входження до складу нашої країни Криму, ДНР, Запорізької та Херсонської областей”.

“Крім того, варшавські медіаменеджери активно співпрацювали з іноагентами та іншими русофобами на користь американських спецслужб”, – заявили у відомстві.

“Белсат” – польський супутниковий телеканал та онлайн-видання. Це проект МЗС Польщі та громадського польського телебачення. Канал активно висвітлював протести після виборів президента Білорусі, і 2021 року його визнали там “екстремістським”. У Росії він діє під брендом “Ось так”; у січні 2024 року його включили до реєстру “іноземних агентів"”.

Внесення до списку означає, що організації заборонено працювати в країні, а громадянам Росії заборонено співпрацювати з нею під загрозою кримінального переслідування. За співробітництво з “небажаними” організаціями та їх фінансування у Росії передбачено кримінальну відповідальність – до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, сайт телеканалу “Белсат” тимчасово припинив роботу з 1 серпня 2024 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!