ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росії визнали "небажаною" роботу Bellingcat та The Insider

15.07.2022, 12:17

Генеральна прокуратура рф визнала “небажаною” діяльність на території російської федерації чотирьох іноземних неурядових організацій, зокрема розслідувального проєкту Bellingcat та видання The Insider.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТАРС.

“Генпрокуратура визнала небажаною діяльність у росії Bellingcat (визнаний іноземним агентом) та The Insider (визнаний іноземним агентом). Відомство скерувало інформацію про ухвалене рішення до міністерства юстиції росії для внесення цих НУО до переліку небажаних”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією російських ЗМІ, до списку небажаних внесено Bellingcat Ltd. (Велика Британія), Stichting Bellingcat (Нідерланди), The Insider (Латвія), Інститут правової ініціативи Центральної та Східної Європи (CEELI Institute) (Чехія).

Небажаним організаціям заборонено вести діяльність на території рф під загрозою адміністративного і кримінального покарання. Роскомнагляд може вимагати від ЗМІ видалити публікації на основі матеріалів небажаних організацій, як це було з розслідуваннями “Проєкту”.

Станом на 15 липня в переліку “небажаних” було 56 організацій, серед яких видання “Важливі історії” та міжнародне об'єднання журналістів-розслідувачів OCCRP.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Водночас кремлівський режим посилює репресії і всередині росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!