ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії визнали "небажаною" ГО The Moscow Times

Генеральна прокуратура Росії визнала “небажаною” неурядову організацію The Moscow Times, якій належить однойменне видання, повідомляє “Настоящее время”.

За даними наглядового органу, власник та засновник організації – громадянин Нідерландів. Він також керує Stichting Potamos, Stichting 2 Oktober та TVR Studios B.V. Раніше Росія внесла неурядову організацію Stichting 2 Oktober до списку “іноземних агентів”, а TVR Studios B.V. оголосила “небажаною”.

Росія вважає, що робота видання “спрямована на дискредитацію рішень керівництва” країни. Також The Moscow Times звинувачують у співпраці з Радіо Свобода, “Медузою”, The Insider та “Важливими історіями”, визнаними в РФ раніше “небажаними”.

Доступ до сайту видання The Moscow Times обмежений, як повідомляється, у зв'язку з розміщенням публікацій, що містять “недостовірну” інформацію, спрямовану на “дискредитацію” діяльності влади “з проведення спеціальної військової операції” (так російська влада називає війну проти України. – Ред.).

Як зазначає “Настоящее время”, The Moscow Times – незалежне медіа, яке було засноване 1992 року та розповідало про Росію англійською. У 2022 році видання почало публікувати матеріали й російською мовою. Торік, у листопаді, The Moscow Times внесли до реєстру “іноземних агентів”.

Як повідомляв ІМІ, у травні Росія визнала небажаною на своїй території діяльність американської неурядової організації Freedom House.

Liked the article?
Help us be even more cool!