ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії відмовилися порушувати справу про доведення журналістки до самогубства

16.11.2020, 11:10
Фото – Олександр Пічугін, Радіо Свобода
Фото – Олександр Пічугін, Радіо Свобода

У Росії управління Слідчого комітету в Нижегородській області відмовилося порушувати кримінальну справу за статтями про доведення до самогубства після загибелі журналістки Ірини Славіної. Про це розповів адвокат родини загиблої Олександр Караваєв, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на “Коммерсант”.

У постанові, яку підписано ще 2 листопада, йдеться, що “не вбачається об’єктивних даних”, які підтвердили б склад злочину. У документі також стверджується, що Славіна “з високим ступенем імовірності” мала “мішаний розлад особистості”.

Порушити кримінальну справу про доведення до самогубства раніше вимагали правозахисники, родичі й колеги Ірини Славіної.

Нагадаємо, 2 жовтня головний редактор нижегородського видання “Коза Прес” Ірина Славіна вчинила акт самоспалення біля будівлі регіонального управління МВС. Незадовго до цього вона написала на своїй сторінці у фейсбуці: “У моїй смерті прошу звинувачувати Російську Федерацію”.

У переддень самогубства у квартирі журналістки відбувся обшук у справі про участь у діяльності “небажаної організації”. Тоді в Славіної вилучили всі електронні пристрої, особисті речі, документи, блокноти із записами, ноутбук дочки, телефон чоловіка. “Я залишилася без засобів виробництва”, – написала журналістка.

Профспілка журналістів і працівників ЗМІ заявила, що “відповідати за смерть Славіної мають усі, хто порушував справи, підписував постанови, ухвалював вироки, проводив принизливий обшук, – усі, хто планомірно перетворював її життя на пекло”.

Liked the article?
Help us be even more cool!