ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії суд знову оштрафував Google за "заборонений контент"

07.12.2021, 16:00
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Мировий суд Таганського району Москви 7 грудня зобов’язав компанію Google сплатити ще один штраф, цього разу на суму 5 мільйонів рублів (67 600 доларів), за порушення законодавства країни щодо забороненого контенту, повідомляє Радіо Свобода.

Це рішення суд пояснив тим, що Google не видалив забороненого контенту відповідно до попередніх приписів.

Очікується, що пізніше цього ж дня суд ухвалить рішення за ще трьома протоколами, складеними проти Google, які можуть передбачати стягнення з компанії штрафів на загальну суму до 16 мільйонів рублів (майже 216 300 доларів).

Протягом останніх місяців російські суди зобов’язали Google сплатити штрафи на сотні тисяч доларів за те, що компанія не видалила забороненого російською владою вмісту зі своєї пошукової системи та на відеоплатформі YouTube.

Російські суди також оштрафували Facebook, Twitter, WhatsApp, Telegram і TikTok за аналогічними звинуваченнями.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив соціальні медіаплатформи та інших технологічних гігантів у порушенні законів про інтернет. Кремль також намагається змусити іноземні компанії відкривати офіси в Росії та зберігати персональні дані росіян на її території.

Багато критиків стверджують, що цей поштовх не має нічого спільного з “прозорістю інтернету”, натомість звинувачуючи владу в спробі придушити інакодумство.

Liked the article?
Help us be even more cool!