ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії суд заборонив редакторам журналу Doxa користуватись інтернетом і виходити з дому

15.04.2021, 13:30
Фото – Сергій Сатановський / DW
Фото – Сергій Сатановський / DW

Басманний суд Москви (Росія) заборонив чотирьом редакторам студентського журналу Doxa цілодобово виходити з дому, користуватись інтернетом та іншими засобами зв'язку. Таке рішення суд ухвалив 14 квітня, повідомляє "Медуза".

Заборона діятиме до 14 червня. Зокрема, це стосується редакторів Алли Гутнікової, Армена Арамяна, Наталії Тишкевич та Володимира Метьолкіна.

Також журналістам не можна без письмового дозволу слідчого спілкуватися з будь-якими людьми, крім адвоката і близьких родичів.

Як повідомляє DW, 14 квітня поліцейські провели обшуки в редакторів Doxa. За попередньою інформацією, обшуки пов'язані з опублікованим 23 січня журналістами відеороликом, у якому роз'яснувалася незаконність погроз керівництва навчальних закладів про відрахування студентів через їхню участь в акціях протесту на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, повідомив адвокат Павло Чіков.

Невдовзі на вимогу Роскомнагляду ролик був видалений, але його автори на початку березня оскаржили в московському суді заборону відео.

Журнал Doxa був створений студентами та випускниками Вищої школи економіки (ВШЕ) і інших вишів на підтримку студентів, яких затримували влітку 2019 року на акціях протесту проти недопуску опозиційних кандидатів на вибори до міськдуми Москви. 

У грудні 2019 року ВШЕ позбавила журнал статусу студентської організації.

Кримінальну справу стосовно журналістів Doxa порушили 22 січня.

Liked the article?
Help us be even more cool!