ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії під час реєстрації нових акаунтів збиратимуть персональні дані

25.03.2021, 10:55
Фото – mobilemarketing.com.ua
Фото – mobilemarketing.com.ua

Федеральна служба з нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку Росії (Роскомнагляд) хоче запитувати в нових користувачів соціальних мереж і месенджерів номер паспорта, адресу проживання, телефон та електронну пошту. 

Такі вимоги обговорюються в межах нового регулювання з оброблення персональних даних, повідомляє "Комерсант". 

Згідно з проєктом наказу Роскомнагляду, інтернет-майданчики повинні отримувати додаткові згоди від користувачів для різних цілей оброблення даних через власну платформу збору згод або через єдину інформаційну систему Роскомнагляду (ЄІС).

У другому випадку інформація верифікуватиметься через портал держпослуг і за потреби передаватися іншим відомствам.

Проєкт відповідного наказу готується в межах поправок до закону “Про персональні дані”, які частково набули чинності в березні. 

Ініціатива Роскомнагляду спрямована насамперед на соціальні мережі й месенджери, пояснив виданню автор поправок, депутат “Єдиної Росії” Антон Горелкін. У сервісів, за його словами, буде вибір: або вони запустять власні платформи для збору погоджень, або використовуватимуть ЄІС. Збирати згоди доведеться тільки з нових користувачів сервісів, уточнив він. У разі недотримання соцмережами вимог їм загрожує штраф до 100 тис. руб.

Експерти ставляться до нової ініціативи насторожено. “Ані Роскомнагляду, ані соцмережам ні до чого такий обсяг даних, якщо вони не планують передавати їх правоохоронним органам або монетизувати через рекламу”, – вважає фахівець “Роскомсвободи” Михайло Третяк. На його думку, є також ризик зловживань з боку правоохоронних органів.

Liked the article?
Help us be even more cool!