ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії прощаються з журналісткою Іриною Славіною, яка підпалила себе

06.10.2020, 15:00
Фото – Олександр Пічугін, Радіо Свобода
Фото – Олександр Пічугін, Радіо Свобода

У Нижньому Новгороді (Росія) сьогодні, 6 жовтня, прощаються з головною редакторкою місцевого видання “Коза прес” Іриною Славіною, яка 2 жовтня облила себе бензином і підпалила біля будівлі регіонального управління МВС, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Громадянська панахида проходить у Будинку вчених. Попрощатися з Іриною Славіною прийшов губернатор регіону Гліб Нікітін. Раніше він зазначив, що домагатиметься розслідування причин загибелі журналістки.

Колеги Славіної розцінюють загибель жінки як акт самопожертви. Як нагадує видання,  перед актом самоспалення журналістка у фейсбуці написала, що у своїй смерті просить звинувачувати Російську Федерацію.

За день до трагедії в Славіної пройшов обшук у кримінальній справі, порушеній проти підприємця Михайла Іоселевича. Його звинувачують в участі в діяльності небажаної організації через те, що в приміщенні, яке перебуває в його власності, за версією слідства, влаштовували лекції активісти руху “Відкрита Росія”. 

Під час обшуку в Славіної вилучили електронні пристрої, особисті речі, документи, блокноти із записами. “Я залишилася без засобів виробництва”, – написала вона після обшуку силовиків, зазначивши, що жодного стосунку до “Відкритої Росії” ніколи не мала.

Комісія з питань свободи інформації та прав журналістів, а також комісія з громадянських свобод Ради з прав людини при президенті Росії закликали Слідчий комітет розслідувати причини самоспалення Ірини Славіної за статтею про доведення до самогубства.

Liked the article?
Help us be even more cool!