ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії пропонують ув’язнювати співробітників іноземних організацій за розслідування воєнних злочинів проти України

Фото – Reuters
Фото – Reuters

У Держдумі Росії підготували законопроєкт, яким передбачено ув'язнення іноземних посадових осіб і співробітників міжнародних організацій за участь у розслідуванні воєнних злочинів РФ проти України. 

Як повідомляє російське пропагандистське медіа РБК, законопроєкт запроваджує нову статтю кримінального кодексу. 

У разі її ухвалення іноземним посадовим особам або посадовим особам публічної міжнародної організації загрожуватиме до п'яти років позбавлення волі за проведення “слідчої чи іншої процесуальної дії, а також оперативно-розшукового заходу” (включно з використанням відеоконференцзв'язку з людиною, яка перебуває на території Росії), якщо вони ведуться з метою, що суперечить інтересам Росії.

У пояснювальній записці законопроєкту наголошується, що Міжнародний кримінальний суд, а також правоохоронні та судові органи “недружніх країн” збирають докази злочинів, “нібито скоєних російськими військовослужбовцями та посадовими особами у зв’язку з проведенням Російською Федерацією спеціальної військової операції (так у РФ називають війну проти України. – Ред.) в Україні”.

Як повідомляв ІМІ, 7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!