ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії пропонують ухвалити закон про блокування користувачів e-mail

09.10.2019, 10:05
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW
Фото – picture-alliance / chromorange / C. Ohde / DW

У Держдуму Росії внесено законопроєкт, який передбачає блокування користувачів електронної пошти і месенджерів, які поширюють заборонену інформацію, повідомляє Радіо Свобода.

Якщо документ схвалять, то блокувати повинні будуть організатори сервісів обміну повідомленнями. У разі невиконання закону їм загрожуватиме штраф до 1 мільйона рублів.

Один з авторів законопроєкту, голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас, заявив, що документ є уточненою редакцією внесеного раніше закону про ідентифікацію користувачів e-mail, який був відкликаний з Держдуми. “На практиці виявилося, що доцільно повністю блокувати користувача, а не окремі надіслані ним повідомлення”, – пояснив чиновник.

Андрій Клішас очолив комітет Ради Федерації з конституційного законодавства в травні 2012 року, після обрання Володимира Путіна президентом Росії на третій термін. Відтоді, зокрема, став автором законів про посилення покарання за порушення правил проведення мітингів, про запровадження відповідальності за образу влади, “фейкові новини” і автономний інтернет.

Liked the article?
Help us be even more cool!