ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії порушили справу проти Google

24.11.2020, 11:04
Фото – techtoday.in.ua
Фото – techtoday.in.ua

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) порушила адміністративну справу щодо Google, звинувативши її в тому, що вона не видаляє з пошукового видавання сайти з інформацією, забороненою в РФ, повідомляє Meduza.

У Роскомнагляді повідомили, що раніше в пошуковому видаванні Google виявили сайти, заблоковані в РФ, зокрема ресурси з “екстремістським, порнографічним та суїцидальним контентом”.

За оцінкою відомства, в середньому Google не видаляє з пошукового видавання до 30% забороненого в Росії контенту.

Справу порушили за статтею про повторне невиконання обов'язків оператором пошукової системи. Компанії загрожує штраф від півтора до п'яти мільйонів рублів.

Згідно з російським законодавством, пошуковики зобов'язані видаляти зі свого пошукового видавання сайти, заблоковані в РФ. Для цього вони повинні під'єднатися до реєстру заборонених сайтів.

У 2019 Google оштрафували на 500 тисяч рублів за відмову підімкнутися до реєстру, а також на 700 тисяч рублів за те, що, за даними Роскомнагляду, компанія знизила в пошуковому видаванні частку фільтрації забороненого контенту.

Як пише видання, компанія Google регулярно видаляє з пошукового видавання посилання на заборонені сайти, але не автоматично, а після вивчення підстав заборони.

Liked the article?
Help us be even more cool!