ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії оштрафували блогера Дудя за "пропаганду наркотиків"

20.10.2021, 17:28
Фото – вДудь / youtube.com / kommersant.ru
Фото – вДудь / youtube.com / kommersant.ru

Суд у Москві (Росія) оштрафував блогера Юрія Дудя на 100 тис. рублів (понад 37 тис. грн), визнавши винним у пропаганді наркотиків під час двох його інтерв'ю.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на пресслужбу Зюзінського суду Москви.

Так, 20 жовтня в суді в межах адміністративної справи щодо Дудя мали бути заслухані результати психолого-лінгвістичної експертизи, яка повинна була визначити, чи містилася пропаганда наркотиків в інтерв'ю з блогером Івангаєм та репером Моргенштерном.

Дудю інкримінували пропаганду наркотичних засобів з використанням інтернету (частина 1.1 статті 6.13 КпАП). 

Обвинувачений Дудь до суду не з'явився. Рішення про штраф буде оскаржене, заявив його адвокат Ільнур Шарапов.

Позивачем у цій справі стала наближена до уряду організація “Ліга безпечного інтернету”, яку, зазначає ВВС, створили для цензурування інтернет-матеріалів. Очолює організацію Катерина Мізуліна, яка є дочкою сенаторки Альони Мізуліної. Саме Катерина стверджувала, що “офіційні експертизи підтвердили факти пропаганди наркотичних речовин у двох відеоінтерв'ю”.

Юрій Дудь – один з найпопулярніших у YouTube блогерів, у його каналу 9,5 мільйона передплатників. Він став популярний, коли почав робити неформальні інтерв'ю з реперами, яким ставив відверті запитання. Його “фішкою” стали відсутність заборони на матюки й питання про гроші.

Дудь відомий своїми опозиційними поглядами. Він регулярно висловлює невдоволення чинною в Росії владою і засуджує арешт Олексія Навального.

Liked the article?
Help us be even more cool!