ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії обвинувачений заспівав на суді "Ой, у лузі червона калина"

16.05.2023, 14:57
Фото – Настоящее время
Фото – Настоящее время

Російський активіст руху “Солідарність” Михайло Крігер, якого обвинувачують у виправданні тероризму та розпалюванні ненависті в постах у соцмережах, під час судового засідання заспівав “Ой, у лузі червона калина” та інші українські пісні, повідомляє “Настоящее время”.

За версією звинувачення, Крігер зазіхав на життя співробітників ФСБ і закликав стратити президента РФ Володимира Путіна через повішення. Приводом для справи, як уточнили соратники активіста, стали пости та коментарі у фейсбуці.

Вирок Крігеру може бути ухвалений 17 травня. Свою провину обвинувачений не визнає. 

Після завершення судового засідання активіст виконав патріотичну українську пісню “Червона калина”. 

Держобвинувачення запросило для нього дев'ять років колонії. Також, за даними тг-каналу Sota, прокуратура клопотала про заборону Крігеру протягом чотирьох років адмініструвати сайти. Крім того, держобвинувачення запропонувало зарахувати активісту термін у СІЗО за формулою один день в ізоляторі дорівнює одному дню в колонії.

За даними медіа, Крігера затримали в листопаді 2022 року в Москві. Приводом для порушення кримінальної справи, на думку активіста, стали його пости у фейсбуці за 2020 рік, присвячені вибуху біля архангельської ФСБ та стрілянині біля будівлі спецслужби в Москві.

Раніше Михайла Крігера затримували на різних акціях, включно з антивоєнними. Наприкінці липня його заарештували на 10 діб після затримання через наклейки на автомобілі "Навальний – мій президент" та "Я проти Путіна. Я – за Навального".

Liked the article?
Help us be even more cool!