ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії обмежили доступ до сайтів ЦРУ та ФБР

27.01.2023, 16:45
Фото – AP
Фото – AP

Російський регулятор Роскомнагляд обмежив доступ до сайтів Центрального розвідувального управління США (ЦРУ), Федерального бюро розслідувань (ФБР) та програми Держдепартаменту з нагородження за правосуддя. 

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на проєкт “Роскомсвобода”.

Доступ обмежується до сайтів www.cia.gov, www.fbi.gov та rewardsforjustice.net.

Причиною блокування в Роскомнагляді назвали “поширення фейків”. Виданню РБК відомство пояснило, що ресурси належать “державним структурам ворожих країн” і поширюють матеріали, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Росії та дискредитацію армії.

Представники американської сторони повідомлення про блокування сайтів ще не коментували.

У травні минулого року ЦРУ розповсюдило на своєму офіційному сайті та в соцмережах спеціальні пам'ятки російською мовою, в яких ідеться про те, як безпечно зв'язатися зі спецслужбою.

Один зі співробітників розвідувального відомства в розмові з журналістами заявив, що ці інструкції спрямовані на “тих, хто почувається зобов'язаним зв'язатися з ЦРУ через несправедливу війну, яку веде російський уряд”.

ФБР регулярно запускає рекламні кампанії в соцмережах різними мовами, зокрема російською. Наприклад, у січні цього року у фейсбуці спецслужба поширила повідомлення про те, що мобілізація може радикально змінити життя, та попросила зв'язатися з агентами ФБР, пише видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!