ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії хочуть прирівняти образи в інтернеті до публічних

12.05.2020, 15:00
Фото – tvc.ru / Андрій Гуцков
Фото – tvc.ru / Андрій Гуцков

До Державної думи Росії на розгляд внесли законопроєкт, який прирівнює образи в інтернеті до публічних. Відповідний текст документа, який подали депутати з “Єдиної Росії”, оприлюднили на сайті російського парламенту 12 травня, повідомляє Радіо Свобода.

Автори законопроєкту пропонують вважати образу публічною, якщо вона була оприлюднена не лише в засобах масової інформації, але й в “інформаційно-телекомунікаційних мережах”, зокрема в інтернеті.

Крім того, пропонується змінити поняття образи, додавши до визначення “приниження честі й гідності іншої особи, висловлені в непристойній формі”, слова “або іншій принизливій, такій, що ображає суспільну мораль”.

Штрафи за такі образи пропонують встановити на рівні від 5 до 10 тисяч рублів для громадян, від 50 до 100 тисяч для посадовців і від 200 до 700 тисяч для юридичних осіб.

Крім того, російські депутати пропонують запровадити покарання для чиновників за “образу громадян” – штраф і заборона обіймати державні посади терміном до одного року.

Нагадаємо, у Росії в березні 2019 року набули чинності закони про відповідальність за поширення “фейкових” новин і образу влади та державних символів в інтернеті, які передбачають покарання у вигляді штрафів і адміністративного арешту.

Liked the article?
Help us be even more cool!