ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росії генпрокуратурі дозволили закривати ЗМІ без рішення суду

30.06.2022, 18:00
Фото - depositphotos.com
Фото - depositphotos.com

Держдума росії ухвалила законопроект, який надає право генпрокуратурі закривати ЗМІ без рішення суду за поширення так званих “фейків”, “неповагу до влади”, “дискредитацію армії” та “заклики до санкцій”, повідомляє Настоящее время.

До законопроєкту внесли так зване право на помилку, яке передбачає, що ЗМІ не позбавлятимуться реєстрації чи блокуватимуться в інтернеті миттєво та назавжди.

Генпрокуратура також отримає повноваження відкликати ліцензії на мовлення, якщо медіа, на думку російської влади, поширює “протиправні та небезпечні відомості”, а також повідомлення, що виражають “явну неповагу до суспільства та Конституції РФ”. Рішення про відкликання ліцензії надсилатиметься до Роскомнагляду.

При цьому, якщо ЗМІ протягом 3-6 місяців усуне “порушення”, воно зможе відновити свою діяльність також за рішенням Роскомнагляду.

Законом передбачено, що у разі неодноразових порушень реєстрацію ЗМІ може бути визнано недійсною.

Також у документі прописано можливість заборони іноземних ЗМІ в росії “при встановленні факту прийняття ворожих рішень іноземними державами щодо російських ЗМІ, що розповсюджуються за кордоном”.

Liked the article?
Help us be even more cool!