ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії блогерку з Донецька оштрафували за "образу росіян"

Ольга Касьяненко
Ольга Касьяненко. Фото – скрін зі стріму

У Краснодарі (Росія) суд оштрафував блогерку з Донецька Ольгу Касьяненко на 90 тисяч рублів (приблизно 39 тис. гривень) через “дискредитацію” російської армії, а також через “демонстрацію екстремістської символіки та дрібне хуліганство”, повідомляє проєкт Радіо Свобода “Кавказ.Реалії”.

Як пише видання, нарізку зі стріму з “образами росіян” опублікувала глава “Ліги безпечного інтернету” Росії Катерина Мізуліна, вимагаючи провести перевірку. 

Сама блогерка заявила, що її слова вирвали з контексту. “Це просто вирізки, вирвані слова з контексту. Таке можна зробити абсолютно на кожну людину. Я не думала, що до моєї персони така увага. Це все склеєний матеріал. Просто склейка зі слів”, – сказала вона.

27-річна Касьяненко веде розважальні ефіри на платформі Twitch, де виступає під ніком Busya18plus. 

Мізуліна звинуватила блогерку в “образі росіян” та “підтримці України”. Після того як публікація розійшлася краснодарськими телеграм-каналами, у мережі з'явилося відео з вибаченнями блогерки, записаними, ймовірно, у відділенні поліції. 

Пізніше в управлінні МВС Краснодарським краєм повідомили про штраф за “образливий контент”.

Як повідомляв ІМІ, окупаційний Ленінський районний суд Севастополя оштрафував жителя міста за коментар у соцмережі про знищення флагмана Чорноморського флоту, крейсера "Москва". Коментар чоловік залишив в одній із груп російської соціальної мережі "ВКонтакте" у квітні 2022 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!