ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії блогера заарештували на 15 діб за "розпалювання ненависті до росіян"

13.11.2019, 11:15
Фото – Courtesy Foto / svoboda.org
Фото – Courtesy Foto / svoboda.org

Блогера з російського міста Тюмень Олексія Кунгурова 12 листопада засудили на 15 діб за опублікований у січні 2019 року допис у мережі блогів “Живий журнал”, повідомляє Радіо Свобода.

Претензії у поліції викликав пост, опублікований 18 січня під заголовком “Чи припустимо називати російський народ г...ом?”.

Поліція передала статтю Кунгурова співробітникам експертного наукового центру протидії ідеології екстремізму і тероризму Тюменського державного університету. Там дійшли висновку, що “в статті містяться лінгвістичні ознаки приниження національної гідності”. Співробітники університету також зазначили, що текст має підбурювальний характер і ознаки розпалювання ненависті до росіян.

У 2016 році Олексій Кунгуров був засуджений до двох з половиною років колонії за статтею “Виправдання тероризму” через пост у ЖЖ. ФСБ вважала, що в матеріалі “Кого насправді бомблять путінські соколи”, опублікованому в жовтні 2015 року, блогер виправдовує терористичну діяльність забороненого в Росії угруповання “Ісламська держава”.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав Олексія Кунгурова політичним в'язнем. Він вийшов на свободу в червні минулого року.

Liked the article?
Help us be even more cool!