ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У російському серіалі обличчя актора, який засудив війну, замінили на дипфейк

Фото – скрін із серіалу "Контакт"
Фото – скрін із серіалу "Контакт"

У другому сезоні російського серіалу "Контакт" обличчя актора Максима Віторгана, замінили на дипфейк – зображення, згенероване штучним інтелектом.

Про це пише російське видання "Медаізона" з посиланням на телеграм-канал "Російське кіно в топі".

В епізоді, де з'являється герой Віторгана, у нього фактично не змінюється вираз обличчя, а рухи губ не завжди відповідають тексту, що вимовляється.

Сам Віторган написав в інстаграмі, що не дивився серіал і не може підтвердити або спростувати використання дипфейку, але не здивований.

"До мене так само доходили чутки, що перед творцями серіалу було поставлено завдання вирізати мене звідти зовсім (напевно, тому що я дуже погано грав, так?), але це виявилося проблематично. Досить велика та сюжетоутворювальна роль. Але! Ми не звикли відступати та економити гроші "Газпрому" (процедура ця технологічна зовсім не дешева)", – написав актор.

З чим пов'язане рішення, Віторган пояснювати не став.

"Медіазона" нагадала, що Віторган після початку російського вторгнення в Україну виступав проти війни, а потім підтримував у соцмережах артистів, яких мін'юст РФ оголошував "іноагентами".

"Кінопошук" писав, що творці серіалу "Контакт" використали дипфейк, щоб у першому сезоні, який вийшов 2021 року, показати героя Павла Майкова в молодості.

Liked the article?
Help us be even more cool!