ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували низку IP-адрес Google

23.04.2018, 12:07
Фото - techtoday.in.ua

Роскомнагляд вніс до реєстру забороненої інформації низку IP-адрес Google, які використовуються месенджером Telegram для здійснення діяльності в Росії. Про це йдеться в повідомленні Роскомнагляду у Facebook, повідомляє Радіо Свобода.

“Google на сьогодні не задовольнив вимоги Роскомнагляду і в порушення ухвали суду продовжує дозволяти компанії Telegram Messenger Limited Liability Partnership використовувати свої IP-адреси для здійснення діяльності на території Росії. У зв'язку з цим Роскомнагляд вніс до реєстру забороненої інформації низку IP-адрес Google, які використовуються Telegram для здійснення діяльності в Російській Федерації”, - йдеться в повідомленні відомства.

22 квітня користувачі поскаржилися на проблеми з доступом до сайту Google у Росії. Збій підтверджують і дані моніторингових сайтів, повідомило російське видання РБК.

Російська газета “Ведомости” повідомила​, що Google перевіряє повідомлення російських користувачів про збої в роботі деяких сервісів.

“Ми знаємо про повідомлення, що деякі користувачі в Росії не мають доступу до деяких сервісів Google. Ми розбираємося в цих повідомленнях”, – заявив виданню представник прес-служби Google.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський районний суд Москви постановив негайно заблокувати Telegram. Таке рішення було ухвалене після того, як месенджер відмовився надати ФСБ Росії ключі шифрування від листування користувачів, пославшись на гарантовану Конституцією таємницю листування. Того ж дня Роскомнагляд вніс месенджер до реєстру заборонених на території Росії сайтів.

16 квітня у Росії за рішенням суду почали блокувати доступ до месенджера Telegram.

Один із адвокатів месенджера Павло Чиков заявив, що представники Telegram просять суд скасувати рішення про блокування.

Засновник Telegram Павло Дуров заявляв, що месенджер продовжить працювати з допомогою вбудованих методів обходу блокувань і VPN.

Liked the article?
Help us be even more cool!