ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заблокували четвертий за кількістю користувачів месенджер в світі

05.05.2017, 13:20

Роскомнагляд (РФ) заблокував один з найбільших месенджерів у світі - китайський месенджер WeChat і вніс його до списку заборонених у Росії сайтів. Про це повідомляє Дождь з посиланням на vc.ru.

Користувачі повідомляють, що доступ до месенджера обмежений. Адреса месенджера заблокована на всіх сервісних IP-адресах і технічних доменах сервісу, в реєстрі Роскомнагляду він числиться з позначкою Restricting. З такою ж позначкою блокували месенджери Line і BBM і онлайн-рації Zello, які не погодилися бути внесеними до списку організаторів поширення інформації.

Представник Роскомнагляду причини блокування не назвав.

За словами користувачів, деякі інтернет-провайдери вже обмежили доступ до сайту WeChat.

Згідно з дослідженням J'son&Partners Consulting, WeChat знаходиться на четвертому місці за кількістю користувачів в світі - в кінці 2016 року ним користувалися 846 млн осіб. Випереджають за популярністю месенджера WeChat - WhatsApp, Facebook Messenger і QQ. За даними WeChat, аудиторія сервісу перевищує 890 мільйонів користувачів на місяць.

Заблоковані раніше месенджери Line і BBM і онлайн-рації Zello відмовилися перебувати у реєстрі організаторів розповсюджувачів інформації, оскільки не хотіли піддаватися дії “закону Ярової”.

Згідно із законопроектом, сайти з цього реєстру повинні зберігати дані про дії користувачів, в тому числі зміст повідомлень, і надавати їх на вимогу спецслужб або інших уповноважених органів.

У реєстрі організаторів поширення інформації зараз знаходиться 76 сервісів. Серед них сервіс для знайомств Badoo, швейцарський месенджер Threema, а також файлообмінники Depositfiles, Letitbit і Mediaget.

Liked the article?
Help us be even more cool!