ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії доступ до Wi-Fi буде тільки із паспортом

08.08.2014, 08:53

У Росії використовувати публічні точки доступу в інтернет по бездротовому Wi-Fi з'єднанню можна буде тільки після пред'явлення паспорта для ідентифікації користувача. Про це йдеться у постанові російського уряду, який підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, опублікованому на сайті уряду РФ, повідомляє Ліга.

Як наголошується в постанові №758 від 31 липня 2014 року, анонімний доступ до інтернету в ресторанах, метро, парках та інших громадських місцях забороняється. Оператор Wi-Fi точки повинен надавати доступ в інтернет тільки після ідентифікації користувача.

"Ідентифікація здійснюється оператором шляхом встановлення прізвища, імені, по-батькові (за наявності) користувача, підтверджуваних документом, який засвідчує особистість", - сказано в тексті документа.

Причому відомості про користувача, включаючи прізвище, ім'я, по-батькові, реквізити документа, що посвідчує особу, а також інформацію про обсяг і часу надання послуг оператор повинен зберігати не менше шести місяців.

Клієнти оператора зв'язку за договором про надання послуг будуть зобов'язані надавати список осіб, які використовують підключення до інтернету, і їх паспортні дані. В постанові зазначається, що цей список необхідно буде оновлювати мінімум один раз в квартал.

Liked the article?
Help us be even more cool!