ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії регіональні газети попереджатимуть читачів про неправдиву інформацію на НТВ

08.06.2016, 11:25

У Росії близько 100 регіональних видань, більшість з яких входить в Альянс незалежних регіональних видань (АНРВ), почнуть публікувати з 8 червня у себе в розділі телепрограми навпроти логотипу телеканалу НТВ попередження, що він поширює неправдиві відомості. Про це 7 червня розповів “Дождю” головний редактор газети “Міські вісті” і один з організаторів акції Валерій Безпятих.

За його словами, він узгодив текст звернення до видань-членів альянсу з юристами, після чого відправив лист. У ньому закликалося вказати в телепрограмі навпроти НТВ, що канал під виглядом журналістських матеріалів показує “спотворену інформацію або пропаганду”.

“Мені вже деякі колеги претензію висловили, що безпосередньо їм не написав - пізно лист побачили, вже верстали газету, приєднаються до нас лише наступного тижня”, - зазначив він.

За оцінками Безпятих, до акції може приєднатися від 20 до 40 видань, до наступного тижня їх число може досягти 100. Участь в акції візьмуть також і ті ЗМІ, які не входять до альянсу.

“Ми в редакції вирішили підтримати починання “Якутська вечірнього”. Не можна все-таки залишати безкарним НТВ з його фільмом “Боржники держдепу”. І спільна заява всієї медіагалузі, і рішення Громадської колегії зі скарг на пресу - хлопці з НТВ просто проігнорували. На суд надій мало”, - йдеться в листі, який прийшов виданням з АНРВ.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня газета “Якутськ вечірній” (Росія) розмістила у своєму номері попередження про можливі спотворення і неправдиві відомості в програмах центральних каналів. У повідомленні наголошувалося, що телеканали НТВ і “Росія” найчастіше допускають спотворення і поширюють неправдиві відомості в своїх ефірах.

4 березня телеканал НТВ випустив фільм під назвою “Боржники держдепу”, в якому йшлося про те, що газета “Якутськ вечірній” отримувала кошти з іноземних джерел, пов'язаних з державним департаментом США.

Після виходу фільму Громадська колегія зі скарг на пресу назвала фільм НТВ “помилковим доносом”, в якому використовувалися “маніпулятивні способи впливу на свідомість глядачів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!