ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії пропонують ув'язнювати за неодноразове порушення закону про мітинги

02.04.2014, 11:51

У Держдуму (РФ) внесено проект про кримінальну відповідальність за неодноразове порушення законодавства про мітинги. Депутати Олександр Сидякін та Андрій Красів з "Єдиної Росії" і Ігор Зотов з "Справедливої ??Росії" запропонували ввести штрафи до 1 млн рублів або покарання до 5 років позбавлення волі за неодноразове порушення порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування. Про це повідомляє “Німецька хвиля” з посиланням на “Інтерфакс”.

Якщо законопроект буде схвалений депутатами, поправки будуть внесені в главу 24 КК РФ. Стаття 2121, якою депутати хочуть доповнити Кримінальний кодекс, передбачає "покарання обов'язковими роботами на строк до 480 годин, або виправними роботами на строк від одного року до двох років, або примусовими роботами на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк".

Одночасно депутати пропонують внести зміни до Адміністративного кодексу: організаторів публічних заходів, яких можна буде звинуватити у створенні перешкод для об'єктів життєзабезпечення, транспортної або соціальної інфраструктури, вони пропонують карати адміністративним арештом строком до 30 діб.

В інтерв'ю газеті "Известия" депутат Сидякін пояснив свою ініціативу бажанням покарати тих, хто регулярно бере участь у несанкціонованих мітингах. "Багаторазове порушення закону в короткий період означає, що людину не лякає страх передбаченого покарання. Тому ми вирішили посилити відповідальність за рецидив у сфері порушень правил проведення масових заходів", - заявив Сидякін.

Liked the article?
Help us be even more cool!