ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії пропонують штрафувати за анонімний доступ до Wi-Fi

22.09.2016, 11:41

Роскомнагляд пропонує запровадити спеціальне програмне забезпечення для абонентських пристроїв, яке дозволить ідентифікувати користувачів Wi-Fi-мереж доступу в інтернет, а також наполягає на адміністративній відповідальності для фізосіб - власників таких мереж, повідомляє російський “Комерсант”.

Відомство з’ясувало, перевіривши понад 18 тис. точок бездротового доступу в інтернет в публічних місцях Росії, що більш ніж в 5,5 тис. з них користувачі виходили в інтернет без ідентифікації особистості.

Відносно операторів зв'язку, у яких були знайдені такі порушення, Роскомнагляд заводить справи за п. 3 ст. 14.1. КоАП РФ - “Здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії)”; штрафи для юросіб - до 40 тис. руб.

За даними відомства, близько 2,5 тис. мереж Wi-Fi, де не проводилася процедура ідентифікації особистості інтернет-користувачів, організовані фізособами. Інформацію про них Роскомнагляд передає до правоохоронних органів (в ФСБ), “оскільки це стосується антитерористичної діяльності”, пояснили виданню у відомстві.

Для фізосіб за це адміністративну відповідальність не передбачено, йдеться в презентації начальника управління контролю та нагляду в сфері зв'язку Роскомнагляду Дениса Пальціна. Він пропонує використовувати спеціальне програмне забезпечення, яке “прив'язує” MAC-адресу Wi-Fi-пристрою до комп'ютера, смартфону або планшету. На його думку, доступ до мережі Wi-Fi повинен бути тільки для тих пристроїв, у яких встановлено такий софт.

Фото - itc.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!