ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії порушили справу проти журналіста зі США за заклик підірвати Керченський міст

18.05.2018, 11:02
Фото - Сергей Малгавко / ТАСС / Радіо Свобода

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про заклики до тероризму на журналіста зі США Тома Рогана за статтю, в якій він закликав Україну підірвати Керченський міст в анексованому Криму. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт відомства.

Стаття Рогана “Ukraine should blow up Putin's Crimea bridge” (“Україні потрібно підірвати Кримський міст Путіна”) була опублікована у виданні Washington Examiner. Слідчі побачили в матеріалі журналіста “ознаки публічних закликів до терористичної діяльності на території Росії”.

Також була розпочата дослідча перевірка щодо редактора видання, яке опублікувало статтю Рогана.

Зі свого боку Том Роган заявив, що не шкодує про свій вчинок, повідомляє "Новое время" з посиланням на матеріал журналіста у Washington Examiner.

“Чи шкодую я, що написав статтю? Ні, за винятком того факту, що я міг висловитися ясніше, пояснивши, що цей удар міг би бути завданий так, щоб уникнути жертв”, - заявив Роган.

Він зазначив, що, незважаючи на порушення Слідчим комітетом РФ кримінальної справи проти нього, він вважає будівництво моста “обурливим”.

Нагадаємо, 16 травня було відкрито автодорожню частину мосту через Керченську протоку, який з'єднує анексований Росією Крим з територією РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!