ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії понад 300 діячів мистецтва просять розслідувати дані про тортури Сенцова

01.09.2015, 14:21

Понад 300 діячів мистецтва просить Раду при президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини ініціювати розслідування за фактом повідомлень щодо застосування тортур до українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Відповідне колективне звернення від громадської організації «Кіносоюз», підписане більш ніж 300 діячами мистецтва, отримала Рада і розмістила на своєму сайті, повідомляє Крим.Реалії.

«Ми, як і багато наших зарубіжних колег – серед них видатні кінематографісти, які заслужили репутацію моральних авторитетів світового масштабу – вкрай стурбовані долею нашого колеги», – зазначають у зверненні діячі мистецтва.

«Просимо ініціювати розслідування за фактом повідомлень Сенцова і Афанасьєва (ще один фігурант справи Сенцова-Кольченка – ред.) про тортури і випадки «вибивання» потрібних слідству свідчень, які до них застосовували», – йдеться у зверненні.

Як повідомляв ІМІ, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченко - до 10 років позбавлення волі.

Геннадій Афанасьєв був ключовим свідком у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх раніше шляхом тортур.

Liked the article?
Help us be even more cool!