ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії погрожують заблокувати Twitter через "Відкриту Росію"

13.12.2017, 13:13

Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) погрожує заблокувати в Росії Twitter, якщо протягом доби з нього не буде видалений акаунт “Відкритої Росії”. На сайті руху повідомляється, що така інформація надійшла в листі, направленому представниками сервісу, повідомляє Радіо Свобода.

У Twitter заявили, що Роскомнагляд послався на розпорядження прокуратури про блокування ресурсів, що містять “інформацію, поширювану з порушенням закону”. У “Відкритій Росії” наполягають, що ні сайт, ні Twitter руху не містять протизаконної інформації, а також не пов’язані з іноземними організаціями, які в Росії визнані “небажаними”.

Нагадаємо, 11 грудня Роскомнагляд на вимогу Генеральної прокуратури Росії вніс сайт “Відкритої Росії” в реєстр ресурсів, що містять заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності й інформаційні матеріали іноземної або міжнародної неурядової організації, діяльність якої визнана небажаною на території Росії.

Після цього доступ до сайту був заблокований. Також заблоковані сайти проектів “Відкриті вибори”, “Відкритий університет” і особистий сайт засновника руху, екс-керівника ЮКОСу Михайла Ходорковського. Сам він назвав це рішення порушенням конституційної норми про свободу слова і кримінальним злочином проти порядку управління.

Liked the article?
Help us be even more cool!