ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії напали на журналіста

28.09.2016, 09:16

27 вересня у Барнаулі (Росія) невідомі напали на журналіста Григорія Паська, повідомляє DW.

Як розповів Пасько, двоє “спортивно одягнених” чоловіків років 35-40 підійшли до нього перед будівлею адміністрації міста, а потім один з них сильно вдарив його в скроню. Після цього він закричав на адресу Пасько: “Їдь з нашого міста, ми тебе ще дістанемо”. Потім обидва нападники зникли. Як повідомив Пасько у Фейсбук, в готелі, де він зупинився, за ним велося спостереження.

Григорій Пасько прибув в Алтайський край для проведення занять в очолюваній ним “Школі розслідувань для журналістів і блогерів”. У Барнаулі захід проводить чеська організація “Співдружність журналістів-розслідувачів”. Як повідомив Пасько, після нападу на нього заняття тривають, а “слухачів не поменшало”.

У 2001 році Пасько був визнаний російським судом винним у шпигунстві на користь Японії. У колонії журналіст відсидів півроку, після чого вийшов з УДО. Кілька років по тому Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відхилив позов Паська, який звинувачував владу Росії в порушенні щодо нього статті 10 Європейської конвенції з прав людини про свободу вираження поглядів. ЄСПЛ визнав законним вирок російського суду і не побачив порушення його прав при судовому розгляді, оскільки Пасько був засуджений як військовослужбовець, а не як журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!