ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії зобов'язали Tinder передавати ФСБ листування користувачів

03.06.2019, 13:27
Фото - primechaniya.ru

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) внесла до реєстру організаторів поширення інформації (ОПІ) сервіс для знайомств Tinder.

Про це повідомляє громадська організація "Роскомсвобода".

Згідно з повідомленням, внесення сервісу до реєстру організаторів поширення інформації ініціюється ФСБ Росії і накладає зобов'язання ділитися зі спецслужбою всіма призначеними для користувача даними і листуванням. Зокрема, збирати і надавати на першу вимогу силових органів РФ не тільки всі призначені для користувача дані, але також кореспонденцію, аудіо-, відео- та інші матеріали користувачів.

У розділі про конфіденційність компанія-власник сервісу знайомств повідомляє, що збирає особисту інформацію, яку надає їй користувач (ім'я, пароль), а також додаткову (характер, спосіб життя, інтереси, фото, відео), у разі підписання на платні послуги – номер дебетової або кредитної картки та іншу фінансову інформацію, розмови з центром клієнтської підтримки. Також компанія обробляє спілкування в чаті з іншими користувачами і контент, який людина публікує.

Компанія пояснює збір названої вище та іншої інформації “наданням і поліпшенням” її сервісів.

"Роскомсвобода" звернулася за коментарем до Tinder щодо потрапляння до реєстру та можливості співпраці з російською владою.

Влада РФ уже не вперше цікавиться сервісами знайомств. Так, до реєстру ОПІ у 2014 році були внесені портали Mamba і Wamba, у квітні 2017 року туди потрапила найбільша у світі служба знайомств Badoo.

Liked the article?
Help us be even more cool!