ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії журналіста оштрафували за статтю про тортури в ФСБ

25.07.2019, 14:38

Суд в Якутську (Росія) визнав винним у зловживанні свободою інформації журналіста газети “Якутськ Вечірній” Михайла Романова через текст про тортури співробітниками ФСБ та призначив штраф в розмірі 30 тисяч рублів. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на “Сибір.Реаліі”.

Заступник головного редактора газети Віталій Обєдін повідомив, що рішення буде оскаржене. Сам Романов вважає, що “це рішення якутського судді небезпечно для всіх журналістів країни, хоч у нас і не прецедентне право”.

У квітні газета “Якутськ вечірній” опублікувала статтю Романова про програміста Північно-Східного федерального університету Антона Аммосова, якого, за його словами, викрали, били і катували співробітники ФСБ через коментарі про справу “Сети” і вибух в будівлі ФСБ в Архангельську.

Адміністративна справа щодо журналіста була відкрита дільничним уповноваженим. Поліцейський вважає, що фраза Романова “це історія про те, що кожен може потрапити в жорна державної машини. І про те, що Великий Брат пильнує, читає всі коментарі на форумах” “містить приховані вставки, впливає на підсвідомість людей і здійснює на них шкідливий вплив”.

4 липня стало відомо, що Михайла Романова викликали на допит в поліцію через статтю про переслідування Аммосова ФСБ. Співробітник поліції запитував у нього, сам він вирішив написати статтю або йому хтось порадив.

Раніше газета “Якутськ вечірній” стала першим ЗМІ в Росії, до співробітників якої намагалися застосувати закон про фейкові новини.

Liked the article?
Help us be even more cool!