ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії заборонили анонімно використовувати месенджери

06.05.2019, 11:28
Фото - Михайло Терещенко, ТАСС / Радіо Свобода

У Росії з 5 травня почали діяти правила ідентифікації користувачів месенджерів. Тепер, щоб користуватися сервісом, треба підтвердити номер телефону, повідомляє Радіо Свобода.

Для цього месенджер надсилатиме стільниковому оператору запит, щоб дізнатися, чи є абонент у базі даних. На відповідь в оператора буде до 20 хвилин.

Якщо процедура ідентифікації пройшла успішно, до бази даних стільникових операторів внесуть інформацію про те, в якому саме додатку листується їхній клієнт. Месенджер також присвоїть користувачеві унікальний код.

Якщо телефонного номеру в базі стільникового оператора немає, месенджер повинен заборонити користувачеві надсилати повідомлення.

Представники так званої "великої четвірки" мобільних операторів – МТС, "Білайн", "Мегафон", Tele2 – вже заявили, що готові виконувати нові вимоги. Представники Facebook Messenger, Whats App, Instagram і Viber ситуацію поки що не коментують.

Документ про нові правила ідентифікації користувачів месенджерів наприкінці минулого року підписав глава уряду Росії Дмитро Медведєв. Перед тим російська влада намагалася заблокувати месенджер Telegram, заявляючи, зокрема, про терористичну загрозу з боку сервісу.

Liked the article?
Help us be even more cool!