ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії військовим заборонили публікувати інформацію про себе в інтернеті та ЗМІ

19.02.2019, 12:58
Фото - maxpixel.net / CC0 Public Domain

19 лютого Державна дума Росії ухвалила в третьому, остаточному читанні закон про заборону військовослужбовцям публікувати в інтернеті та ЗМІ інформацію про себе, товаришів по службі, яка може розкрити їхню відомчу належність. Про це повідомляється на сайті нижньої палати парламенту, пише Новая газета.

За закон “Про статус військовослужбовців” проголосували 408 депутатів, проти не виступив ніхто.

Необхідність ухвалення закону в Думі пов'язують з “особливим інтересом”, який військовослужбовці становлять “для спеціальних служб окремих держав, терористичних та екстремістських організацій”, а також з можливим “інформаційно-психологічним впливом на російських військових”.

Також закон забороняє військовослужбовцям і призовникам мати із собою будь-які пристрої для запису і зберігання інформації або трансляції її в інтернеті та розміщувати фото-, відеоматеріали й дані геолокації про себе та інших військовослужбовців, які дозволяють розкрити їхню відомчу належність, інформацію про службову діяльність і місце їх дислокації.

Аналогічна заборона буде поширюватися і на відомості про членів сімей і батьків військовослужбовців.

За порушення цього обмеження військових притягатимуть до дисциплінарної відповідальності. Контрактників за публікацію зведення в пресі та інтернеті можуть звільнити.

Як нагадує Радіо Свобода, публікація подібних даних у соцмережах неодноразово призводила до витоку інформації. Завдяки соцмережам журналістам, розслідувачам і експертам вдавалося отримати прямі або непрямі підтвердження перебування російських військовослужбовців 2014 року в Україні, а з 2015 року – в Сирії.

Дані із соцмереж використовували журналісти і для того, щоб підтвердити російське походження комплексу “Бук”, яким збили малайзійський Boeing над Донбасом у 2014 році, а також факти російських бомбардувань цивільних об’єктів в Сирії.

Liked the article?
Help us be even more cool!