ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії суд 10 червня почне розглядати по суті справу блогера Мемедемінова

30.05.2019, 10:50
Фото – Кримська солідарність / Радіо Свобода

Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону 29 травня ухвалив рішення розпочати розгляд по суті справи кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова з 10 червня. Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, повідомляє Крим.Реалії.

Таким чином, суд, за словами адвоката, проігнорував клопотання захисту Мемедемінова про повернення справи прокурору через те, що підсудному не вручили обвинувального висновку, а це “грубе порушення права на захист”.

Також Курбедінов зазначив, що ні його, ні іншого адвоката Мемедемінова Едема Семедляєва не було запрошено на закінчення слідчих дій. Натомість слідчий залучив призначеного адвоката.

Сам Мемедемінов узяв участь у судовому процесі через відеозв’язок із СІЗО Сімферополя. За словами Курбедінова, стан його здоров’я стабільний.

“Почувається задовільно. У нього є проблеми зі здоров’ям, зокрема зі шлунково-кишковим трактом і деякі інші. Але після операції йому значно краще”, – зазначив адвокат.

29 травня в Сімферопольському СІЗО за допомогою відеозв’язку з Північно-Кавказьким окружним військовим судом проходило попереднє судове засідання в справі кримскотатаского блогера Нарімана Мемедемінова.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму продовжив запобіжний захід заарештованому активісту і блогеру Наріману Мемедемінову до 15 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!