ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії порушили адмінсправи проти Facebook і Twitter

21.01.2019, 16:01
Фото - paltimes.net

Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) почала проти компаній Facebook і Twitter адміністративні справи, заявивши, що вони не надали конкретної відповіді про локалізацію персональних даних у РФ. Про це повідомляє російське видання Tjournal з посиланням на прес-службу відомства.

“Компанії, що управляють соцмережами Facebook і Twitter, надали формальні відповіді на наші вимоги підтвердити локалізацію персональних даних російських користувачів у Росії. Вони не містять конкретики ні про фактичне виконання законодавства на поточний момент, ні про терміни виконання цих норм у майбутньому. У зв'язку з цим сьогодні Роскомнагляд починає щодо обох компаній адміністративне провадження”, - заявили в прес-службі відомства.

Як повідомляв ІМІ, у грудні 2018 року Роскомнагляд пригрозив оштрафувати на п’ять тисяч рублів (близько 75 доларів) компанії Facebook і Twitter у разі відмови від надання відомостей про локалізацію баз даних. Водночас у відомстві тоді заявляли, що проти компаній також можуть вжити більш серйозні заходи.

У грудні 2018 року Роскомнагляд зобов’язав пошуковик Google заплатити штраф у 500 тисяч рублів за те, що компанія відмовилася видаляти з пошуку посилання на сторінки із забороненою інформацією.

Російський закон “про персональні дані” ухвалили 2015 року. Він зобов’язує як російські, так і закордонні компанії зберігати дані користувачів на серверах на території Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!