ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії планують оштрафувати Google

13.11.2018, 16:29

Роскомнагляд 26 листопада складе перший адмінпротокол проти Google про стягнення штрафу в 500–700 тисяч рублів через те, що пошуковик не під'єднався до держсистеми з переліком заборонених у РФ сайтів. Про це сказав голова відомства Олександр Жаров, повідомляє Укрінформ з посиланням на російський Інтерфакс.

За його словами, компанія Google у своєму листі заявила про виконання російського законодавства. Проте російське відомство впевнене у зворотному, оскільки компанія не під'єдналася до інтерфейсу, через який завантажується єдиний реєстр забороненої інформації. Відповідно, за словами Жарова, відомство 26 листопада складе адміністративний протокол щодо Google за відмову від під'єднання до федеральної державної інформаційної системи. Він додав, що 14 листопада в Роскомнагляді відбудеться зустріч із менеджером компанії Google.

Раніше, 25 жовтня, Роскомнагляд повідомив, що за підсумками перевірки зафіксував факт невиконання компанією Google надісланої їй регулятором вимоги про під'єднання до федеральної державної інформаційної системи (ФДІС), що містить перелік заборонених сайтів. Через 30 днів за невиконання цих вимог для юридичних осіб передбачено адміністративну відповідальність – штраф у розмірі від 500 до 700 тисяч рублів ($ 7, 4–10,4 тис.).

Liked the article?
Help us be even more cool!