ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії блогера засудили до 5 років ув’язнення за твіт з погрозами дітям силовиків

03.09.2019, 12:27
Владислав Синиця. Фото – Влад Докшин / "Нова газета"

У Росії засудили до п’яти років ув’язнення блогера Владислава Синицю за звинуваченням у погрозах дітям російських силовиків у Twitter, повідомляє Радіо Свобода.

Суд у Москві визнав блогера винним у розпалюванні ненависті, коли він, використовуючи вигадане ім’я Макс Свєтлов, поширив у твітері 31 липня заяви на підтримку помсти дітям силовиків, які жорстоко розганяли акції протесту в Москві.

30-річний блогер заявив про свою невинуватість у суді, наголосивши, що не мав злочинного наміру, коли писав твіт. Після оголошення вироку він пообіцяв його оскаржити.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, слідство було завершено за рекордні два дні, а суд розглянув справу за добу.

Протести з вимогою допустити до виборів у Московську міську думу незалежних кандидатів тривають у столиці Росії понад місяць. Під час акцій 27 липня і 3 серпня було затримано кілька тисяч людей, поліція застосовувала силу і спецзасоби. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про масові заворушення. Це спричинило різку критику з боку опозиції і правозахисників.

Liked the article?
Help us be even more cool!