ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії депутатам дозволили не оприлюднювати даних про свої доходи та майно

25.01.2023, 13:12
Фото – depositphotos.com
Фото – depositphotos.com

Держдума Росії ухвалила в остаточному третьому читанні закон, який дозволить депутатам та сенаторам засекречувати дані зі своїх декларацій про доходи та майно. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу російського законодавчого органу.

Закон набирає чинності з 1 березня.

Згідно із законом, декларації депутатів та сенаторів публікуватимуться лише в “узагальненому вигляді”. Регіональним та муніципальним депутатам узагалі дозволяється не надавати декларацій про доходи, якщо вони поєднують депутатство з іншою роботою (виняток, лише якщо вони купили автомобіль або нерухомість на суму, яка перевищує трирічний дохід сім’ї).

Спочатку ця ініціатива стосувалася лише регіональних та місцевих депутатів, але вже до другого читання право засекретити персональні дані отримали й члени Ради Федерації та Держдуми.

Наприкінці грудня 2022 року президент РФ Володимир Путін звільнив від декларування доходів військових та силовиків, які беруть участь у війні проти України, а також так званих “посадовців” із захоплених військами РФ територій України. Крім військовослужбовців, силовиків та посадовців, від подання декларацій про доходи, згідно з указом, звільняються і їхні дружини / чоловіки.

Liked the article?
Help us be even more cool!